weekendjes 'Boshutten'

We hebben eindelijk de sleutel! Hier een verslag van onze eerste weekendjes 'Boshutten'.

 

Allez, eerst moet er flink gekuist worden!! Gekleurde emmers en lappen genoeg.. raar om je huis te soppen! en ook een flinke klus een jaar spinnen rag weghalen.

En dan natuurlijk een boeket. Een wandelingetje naar de locale supermarkt en weer terug. Een minuut of 8 naar beneden en 12 terug omhoog schat ik. Net leuk om 's ochtends vers brood te gaan halen 'a pied' :-).

 Eigenarenvergadering; En dan wordt het eindelijk wel eens tijd om te proosten na 6 maanden wachten op de sleutel.:-/

De boomhut schoon gezwiept...
In elke hoek bevindt zich een zitje en er is een klein opklap tafeltje (voor dwergmensjes). WIj hadden zo gedacht, om Peter, de terrein beheerder, hier zijn intrek te laten nemen.
Er moeten een paar planken vervangen worden. Een leuk opknappertje voor Niels lijkt ons.. Bankje ervoor is ook nog stevig genoeg en is tegen de boom aangespijkerd zodat je niet van de boshelling stort.

Honger van al dat kuisen!. BBQ-en op de veranda dan maar. Jullie snappen dat we alle lokale abdijbieren onder de euro inmiddels hebben uitgeprobeerd. :-)
Supermarkt is echt super! Hele varkensbillen en worst gordijnen op de slagers afdeling (vooral leuk voor Dave) maar ook heerlijke lokale abdij kazen en bieren en veel vers.
 

Even een nieuwe/ oude wilgen mand voor haard houtjes kopen op de locale brocante.. Voor de mooiste koopjes moet je vroeg je bed uit, want het begint als om 6 uur. Wij waren er kwart over zeven..  :-) we hebben natuurlijk voor Jasper en Cindy de klassieke houten poepstoel voor de kleine gekocht (zie rechts van de man).

 

en weer verder met klusjes. Oude afgebladderde tafel geschuurd en in de verf gezet. Zwaar zonder schuurmachine..

En weer even een uitje. Maredsoud brouwerij/ klooster. Een waar oord voor toeristen.. Lekkere proefbedjes met boterhammen, worst en kaas. Voor ons iets te toeristisch maar toch een heerlijk ijsje gegeten en terug gelopen langs de grote tuinmarkt in het park die er dit weekend was.

Poezen voelen zich de (bos) koning te rijk en zijn helemaal gewend. Hoewel nog wel wat angstig voor de wilde boskatten die hier schijnen rond te hangen en vooral ook voor de vervelende buurkat die Sluttiepoes heeft verjaagd van haar erf. Maar gelukkig is zij weer terug.

Maaike heeft inmiddels een buitenstudio aangelegd..
 

 

 En natuurlijk even een buiten keuken geinproviseerd...

Afgelopen zondag liepen Dave, Mirjam en Peter de marathon in Brussel. Daarna door naar de Boshut voor wat zon en verkoeling. Terwijl Dave, Peter en ik de hele dag met hout aan het slepen waren heeft Mirjam gewerkt en gebakken in de zon. Er is eigenlijk de hele dag wel ergens zon. Van 7 - 10 op de veranda voor de hut. Daarna aan de voorkant / oprijlaan. Om een uur of 4 weer op de veranda en om 7 uur (foto) op het achtererf naast het houthok.

We hebben een oud paadje gevonden naast de boomhut. Er liggen grote stenen en er is een pad te bespeuren.
Misschien wel heel oud. Het chalet ligt naast een oude bron, die ook op het erf ligt. (rue de la source)

De Biobak :-)

 Dave heeft het houthok gereorganiseerd..

 avondwandeling langs de maas..

tjaa.. en dan is het tijd om weer eens terug te kachelen in een uurtje of 2+ naar Rotterdam.

Blog Stats

  • Total posts(17)
  • Total comments(0)

Forgot your password?