Wandeling in het Dal van de Hermeton

We hebben het dal van de Hermeton verkend. De Hermeton is een wilde slingerende zijrivier van de Maas. Het dal van deze rivier is bijzonder mooi en te bewandelen vanaf het dorpje Hermeton sur Meuse (2 kilometer van Hastière). We zijn de hele wandeling niemand tegen gekomen. Echt stilte gebied dus.

 

Hier voor de liefhebbers onze wandeling. Wij gaan zeker nog een keer terug. De route is goed te doen, ook voor niet al te geoefende wandelaars.  Er is geen horeca onderweg.. Duur± 4 uur.

 

Wandel vanuit de Boshut (Rue de la Source) naar beneden richting Hastière centrum. Ga rechts en volg de Chaussée de Givet tot aan het begin van het dorp Hermeton- sur-Meuse. Nog voor je het dorp binnengaat zie je aan je rechterhand het dal van de Hermeton. Steek het riviertje niet over maar volg meteen de route naar het dal. Nadat je een landgoed gepasseerd bent loopt de route verder slingerend langs het water. De paden zijn smal en soms modderig en omgevallen bomen blokkeren af en toe de route maar het pad is over het algemeen goed onderhouden en makkelijk te volgen. Steile stukken zijn voorzien van touwen om je aan vast te houden. Na zo’n 2,5 uur lopen kom je bij de eerste oversteek. Passeer hier de rivier via de brug. Volg het pad omhoog. Neem geen kleine zijpaden maar volg zoveel mogelijk paden naar bewoond gebied. Uiteindelijk bereik je het dorpje Doische. Hier is er weer bewegwijzering aanwezig. Volg de grote weg naar Aigmont (Route de Biesme). Nadat je een flink eind rechtdoor hebt gelopen ligt er aan de linkerkant een park met grote bomen. Ga direct na dit park naar links. Loop je per ongeluk toch door, dan zie je links twee grote villa’s met een zwembad. Wij misten de afslag en deden over de gehele route zo’n 6 uur. Als je de afslag niet mist, dan is de wandeling goed te doen in iets meer dan 4 uur. Na de afslag volg je het pad tot je weer in Hermeton-sur-Meuse aankomt. Daarna is het nog 2 kilometer terug (richting Hastière) naar de Boshut. Stoppen in het dorp voor een gebakken forel met friet en een Perle de Hastière (lokaal biertje) is natuurlijk ook een goede optie.

Cardamina Hirsuta / Kleine veldkers. Dit eetbare plantje groeit in de winter en het prille voorjaar aan de oever van de Hermeton.

Je kan hier de route met kaart downloaden: http://bit.ly/Aqsnet

Blog Stats

  • Total posts(17)
  • Total comments(0)

Forgot your password?